joi, 9 iunie 2011

Urban Stamps -detalii


In urma comentariilor de pe blog, referitoare la evenimentul Urban Stamps din Timisoara, am refacut prezentarea cu mai multe detalii pentru cei interesati.

Timişoara, oraşul de pe Bega, a fost gazda unui eveniment cultural original. Este vorba despre o formă de manifestare a artei vizuale, o premieră în România – şi anume proiecţii ale unor desene pe cladiri. Situat undeva la punctul de convergenţă al artei cu spiritul urban, al figurativului cu non-figurativul, evenimentul poartă numele de Urban Stamps (Timbre Urbane) şi a avut loc în data de 3 Iunie 2011 în Piaţa Unirii din Timişoara.

Ideea îi aparţine tânărului Vlad Gurza, student la arhitectură, şi a devenit realitate prin eforturile Asociaţiei de la 4 (asociaţia studenţilor la arhitectură din Timişoara) şi Primăriei municipiului Timişoara. Urban Stamps este doar începutul unei serii de evenimente culturale care ar aşeza Timişoara pe harta capitalelor europene. Cei care au fost suficient de inspiraţi să rămână în Piaţa Unirii până la ora 22/10 PM, au putut viziona picturi şi desene ale unor artişti plastici din Timişoara, proiectate pe Palatul Baroc din Piaţa Unirii (palat care acum gazduieste muzeul de artă din Timişoara). Event-ul a fost structurat pe două seri: prima seară au fost prezentate desenele elevilor de generală/gimnazială şi liceu, urmând ca cea de-a doua seară să gazduiască partea ce mai impresionantă a manifestării, desenele studenţilor de la arhitectură.

Proiecţiile au durat aproape 2 ore, timp în care, doamna Veronica Balaj de la Radio Timişoara, a comentat şi explicat aceste desene, în acelaşi timp discutând cu audienţa despre planurile Timişoarei de a participa la cursa pentru câştigarea titlului de Capitală Europeană a Culturii. Manifestarea a fost animată şi acompaniată de muzica artistului român, Gheorghe Iovu (artist care are strânse legaturi cu oraşul New York).

Asociaţia de la 4 şi Primăria municipiului Timişoara promite o vară plină de evenimente culturale care să anime scena artei şi culturii din România. Timişoara doreşte să devina un trend-setter (promotor, pionier) pe scena culturală românească.

Un comentariu:

  1. Vlad Gurza doctorant la Universitatea de Arhitectura si Urbanism "I.Mincu"din Bucuresti este plin de intitiative laudabile...Avem tineri minunati !
    Felicitari tuturor!

    RăspundețiȘtergere