luni, 18 aprilie 2011

Geneza ispitei

Si apoi in a doua zi a creat si mecanismele care sa arunce in sclavie Omul. Si astfel, Apollyon a creat bancile, firmele de asigurari si bancherii. Si le-a promis in schimbul sufletelor lor bogatie si faima. Si bancherii au acceptat. Si Apollyon a vazut ca e bine. 
In a treia zi i-a zis Omului sa creeze Legea. I-a dat Omului putere sa decida asupra vietii altor oameni. Si Omul s-a vazut atotputernic si a uitat de sufletul sau. Si Apollyon a vazut ca e bine. 

In a patra zi i-a aratat Omului cum sa construiasca, sa arda paduri si sa distruga planeta. Si Omul, in lacomia sa nemarginita, a luat sceptrul in maini si a remodelat Pamantul dupa chipul si asemanarea sa. 

Si demonul a vazut ca Omul e usor de corupt asa ca in a cincea zi i-a aratat Omului cum sa creeze armate si sa duca razboaie. Si a vazut Omul ca are in el puterea de a ingenunchia natiuni in numele profitului si al pacii mondiale si i-a placut. Si a vazut demonul ca e bine si si-a continuat creatia. 

In a sasea zi a vazut demonul ca Omul incearca sentimente de vinovatie asa ca i-a aratat solutia cea mai simpla: sinuciderea. Si a vazut ca e bine.


In a saptea zi Apollyon s-a intors pe pamant sa isi vada opera si a zambit multumit vazand ca oamenii sunt foarte priceputi la a se autodistruge. O ultima virtute i-a daruit demonul Omului si anume Uitarea. Si a vazut Omul ca e bine si i s-a inchinat demonului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu