duminică, 17 aprilie 2011

La interviu

"Buna ziua, domnul Popescu? Ma numesc Steluta si sunt de la firma Conserve contra Serve. Va sun in urma aplicarii la postul de lucrator comercial desfacator de conserve. Mai sunteti interesat?"

Stii ca in 4 din 5 cazuri la dom'soara sau la tipu' de la celalalt capat al firului le curge scuipat din gura de inteligenti ce sunt si Ei, da...Ei sunt incredintati cu decizia care poate sa iti schimbe viata...sau NU.

Si iti vine sa ii spargi capul si sa ii bagi sireturile pe gat atunci cand, chemat fiind la interviu, iti zambeste, se uita pe CV-ul tau si te intreaba politicos: "De ce esti potrivit pentru jobul asta?" sau "Vad ca nu prea aveti experienta relevanta in domeniul cerut de noi!". Pai atunci...MAH HR-o ( a se citi eigi-aro sau human resources sau incompetenta ca tot aia e), de ce pit(s)icii mei m-ai mai ales pentru interviu DACA stiai ca nu am experienta (ca doar scria in CeVeul meu cu care am aplicat).

Ii zambesti cu politete si incerci sa ii explici la dobitoaca despre tine si despre teoria chibritului impartit in doua si te strofoci si transpiri ca porcu' si dupa ce ai dat un spectacol demn de oscaruri, eigi-ara (HR) se gandeste putin, iti mai rasfoieste CeVeul si te intreaba cu o inocenta de invidiat sau cu inteligenta unui porumbel: "Si...ce experienta relevanta aveti? Adica...de ce v-am alege pe dumneavoastra?" Te gandesti in sinea ta ca poate esti tu prea prost de nu poti sa comunici cu ea/el dar, in realitatea e invers.

Adevarul este ca incompetenta si nepasarea acestor recruiteri este crasa; la care se adauga disperarea si imbecilitatea angajatorului/firmei care prefera sa angajeze un imbecil ca si el care lucreaza pe un pachet de tigari si seminte in locul unuia cu educatie si formare (de multe ori in domeniul cautat de angajator). Si se mira astia pe la Tv, de teapa lu' Niels Holgerson, analistu' de la Antena3, ca angajatii nu aduc plus-valoare. Pai cum sa duca mah plus-valoare cand majoritatea habar n-au ce inseamna sau cum se ortografiaza?!

Citesc cu ceva timp in urma un articol pe net, scris de un profesionist in resurse umane, care sfatuieste firmele sa nu angajeze absolventi de master sau cu prea multe scoli inalte pentru ca acestia ar fi cei mai periculosi si pretentioasi. Ideea este ca angajatorului ii este frica sa nu nimereasca un angajat mai destept ca el, care sa se prinda de faptul ca este exploatat la maxim pentru un salariu de rahat si amenintat atunci cand refuza sa presteze overtime fara bani.

Si inainte sa ma injurati mah manelistilor si managerilor de balta ce sunteti, ganditi-va mai bine la oamenii prea calificati care mor de foame din cauza prostiei voastre.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu