miercuri, 20 aprilie 2011

Reconstruction

Putine filme merita atentia noastra, si mai putine sunt cu adevarat reusite! O sursa execelenta de filme care merita e site-ul festivalului de film transilvanean -TIFF-. acolo, printre sutele de titluri, unele mai flashy altele mai putin inspirate, gasim un film care atrage atentia inca de la inceput - prin titlu - RECONSTRUCTION.
E un film care iti testeaza toata simturile. Daca asculti in casti sau la un woofer cat de cat performant, vei auzi negresit paraitul tigarii in timp ce se consuma, ca un laitmotiv al filmului.

Subiectul: te duce cu gandul la nuvela lui Eliade. Personajul, Alex, e un fotograf, (se credea deja indragostit de Simone) care colinda strazile in cautarea muzei perfecte. In metrou trece pa langa fata blonda - Aimee -  din foto si se opreste sa o fotografieze, totul petrecandu-se intr-o scena suprarealista, cu un magician ambulant pe fundal care face un truc cu o tigara (tigara leviteaza). 
Cei doi se indragostesc, ca Alex sa afle ca blonda e casatorita cu un scriitor celebru. Pt Alex timpul se dizolva si intra intr-o realitate alternativa in care prietena lui - Simone - nu il recunoaste. Sfarsitul e genial, daca il divulg as putea strica filmul. Merita vazut, chiar de mai multe ori ca sa il intelegi pe bune.
E un film cu un sfarsit neasteptat, plin de trimiteri la parasirea realitatii si intrarea intr-o lume a imaginatiei.

2 comentarii:

  1. Unde as putea sa vad si eu filmul?

    RăspundețiȘtergere
  2. Filmul il poti downloada de pe torrent. Intri pe www.torrentz.com si cauti Reconstruction. E mai greu de gasit dar se poate gasi.

    Oricum incurajez cumpararea DVD-ului daca aveti posibilitatea.

    RăspundețiȘtergere