luni, 16 mai 2011

Timisoara ORASUL SNOBILOR SI PROSTILOR

Ma deranjeaza prostia. Sunt alergic, de fapt. Si faptul ca, din pacate, inca mai locuiesc in Timisoara, nu ma ajuta la aceasta alergie. Lasand la o parte amenzile stupid de mari si criteriile neclare pe baza carora se dau amenzi, Timisoara sufera de sindromul banateanului infumurat si prost (si, dupa cum stim, prostul nu-i prost destul daca nu e si fudul).

Peste tot vezi afise si reclame de genu: Nu te pune cu timisorenii! si alte sintagme care pledeaza pentru gradul ridicat de civilizatie al timisorenilor. Banatul e fruncea! Ma lasi...Daca ma duc acum in piata Unirii, mult iubita lor piata gasesc tone de seminte lasate pe jos chiar de Timisoreni si neadunate chiar de lucratorii de salubritate timisoreni. Daca ma plimb pe strazile lor inverzite inhalez mai mult praf decat in centrul Bucurestiului sau Clujului (orase care nu sunt neaparat renumite pentru parcuri).

Mircea Badea a vorbit despre subiectul asta intr-una din emisiunile lui.

"Edililor din Timisoara, sunteti exagerat de prosti! Prostilor! Oare nu exista radar pentru prostie? Pentru ca lor, le-ar lua carnetul!" Asta a avut a le spune Mircea Badea celor care gospodaresc Timisoara, dupa ce a aflat din ziare ca la noi in oras esti amendat daca esti prins ca te asezi pe iarba in vreun parc, te dai cu rolele sau cu bicicleta si chiar ca faci jogging. Asta, desi, in parcurile din toata Europa oamenii ies la picnic, stau la soare pe iarba, se plimba cu bicicletele si nimeni nu are nimic impotriva. Pentru ca, de aia sunt parcuri. Vedeta Antenei 3 s-a aratat revoltata in emisiunea de aseara "In gura presei" in vreme ce spicuia dintr-un ziar in care se vorbea de faptul ca la intrarea in Parcul Botanic, pe un panou sta scris ca este interzisa plimbarea cu bicicletele, datul cu rolele si chiar joggingul.

"Provincia bate capitala. Uite, in Parcul Botanic, chiar la intrare, o tabla de 2 m scrisa cu litere minuscule interzice orice activitate normala intr-un parc european. Astfel, e interzisa plimbarea pe spatiul verde, mersul cu bicicletele sau cu rolele si chiar si jogging-ul. Eu nu stiu cine sunt edilii din Timisoara, dar as avea un mesaj pentru ei. Edililor din Timisoara, sunteti foarte prosti! Sunteti exagerat de prosti!" a precizat, revoltat, Mircea Badea. Potrivit unei hotarari a Consiliului Local Timisoara, daca indraznesti sa te asezi pe iarba din parcuri ca sa te odihnesti cateva clipe, risti sa apara un agent comunitar sa-ti fluture amenda.

Edilii se apara spunand ca, daca i-ar lasa pe timisoreni sa stea pe spatiile unde este plantata iarba, ar lasa in urma dezastru, si-ar aduce gratarele si casetofoanele cu manele. Timisorenii, la randul lor, cred ca doar ar trebui inasprite amenzile pentru cei care sunt certati cu bunul simt, iar oamenii lasati sa se bucure in voie de spatiile verzi, asa cum se intampla in parcurile din Europa.

HAI MA LASI!!!!

Un comentariu:

  1. Timisorenii exagereaza cu lauda de sine, cred eu, pentru ca nu cunosc "traiul" in alte regiuni ale tarii. Cat despre administrarea parcurilor, este pe undeva curios de ce nu poti sa vii cu bicicleta sau sa alergi?! Totusi, mai rar vezi in Romania autoritati sa-ti permita sa calci iarba. In plus de asta "comunitarii" fac exces de zel in toate orasele. In Tg.Jiu, in parcul de la Coloana, un paznic i-a reprosat sefului meu ca sta pe banca intr-o pozitie nefireasca :P .

    Ps: Din pacate, spun asta pentru locuitorii din Oltenia, Timisoara este un oras mai civilizat. Problema e ca "localnici"(NU TOTI) se cred mai frumosi, mai destepti, mai capabili.

    RăspundețiȘtergere